Пловдивчани отново блокираха за 5 минути кръстовище в града заради назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител. Жителите на Пловдив се обявиха и срещу кабинета "Орешарски".

В подписката срещу Каймаканов досега са се включили над 10 000 души, съобщава БНР.
Междувременно тази вечер в Пловдив се събира инициативният комитет, обявил се в подкрепа на Венцеслав Каймаканов.

Протестите в Благоевград също продължават, там - срещу назначаването на Муса Палев за областен управител. Пред сградата на областната администрация тази сутрин се събра малка част протестиращи с намерението да не допуснат Муса Палев до работното му място.

„Продължават нашите инициативи за събиране на подписи срещу назначението на Палев. Продължават акциите по блокиране на различни пътища, в края на тази седмица ще бъде блокирана Кулата. Този протест в Благоевградска област ще продължи, докато Муса Палев не бъде уволнен", заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

В 12:30 часа пък зеленчукопроизводители от Петрич и Сандански отново се събират на главния път Е-79 край Сандански, за да протестират срещу ниските изкупни цени на българската продукция и вноса от съседни страни.

Не можем да си позволим да спрем протестите, защото ще останем без прехрана, заяви Кирил Писков, зеленчукопроизводител и участник в протестите.

Днес производителите ще дарят част от своята продукция на община Струмяни.