Доброволците от Фондация „БАрака" вече втори ден работят в Козлодуй, за да се доставят хранителни продукти, вода и консумативи за бедстващите в Мизия.

Над два тона вода, около 500 кг хранителни продукти, тоалетна хартия, памперси, мокри кърпи, веро, гъби за почистване, прах за пране, дамски превръзки и други консумативи се пренасят два пъти дневно в съседния до Козлодуй град.

Хранителни продукти като консерви, пастет, хляб, колбаси, сирене, пюрета, натурални сокове, чай, кафе, лютеница, кроасани, солети, плодове, зеленчуци, брашно, ориз, леща, олио и други заминават за бедстващите семейства в Мизия.

Стотици граждани се отзоваха на призивите, които младите хора - доброволци от „БАрака", отправят непрекъснато в Козлодуй. Флаери и плакати са разнесени в региона, за да може повече хора да разберат от какви продукти имат нужда жителите на Мизия.

Офисът на Фондация „БАрака" ще работи до края на седмицата всяка вечер до късно, за да може гражданите, които желаят да помогнат, да имат достъп до временния пункт.

Екипът на фондацията е в непрекъсна връзка с координатори от Български червен кръст и събираните продукти са в зависимост от нуждите на хората в Мизия.