Депутатът от ГЕРБ и член на комисията по отбрана Власимир Тошев увери, че няма официално постъпила информация, която да потвърждава, че българи са участвали в редиците на терористичната групировка „Ислямска държава".

Изявлението на Тошев е по повод информация на германския в. „Ди Велт" за българска следа за снабдяване на паспорти от българската мафия за „Ислямска държава".

"Но иначе, не е невъзможно такова нещо. Тази организация със средствата, с които разполага, би могла да има участници и съветници хора от всички националности", коментира още Тошев, цитиран от "Фокус".

Според него едва ли българските паспорти са толкова застрашаващ елемент в цялата схема на действие на терористичната организация, колкото и да е съществено използването им в дейността на „Ислямска държава"

Българските международни паспорти са едни от най-добре защитените документи в ЕС, а и на международно ниво", уточни Владимир Тошев. Изказвайки уважението си към немското издание, Тошев каза, че се съмнява в достоверността на цялата изнесена информация.