На 28 юли 2014 г. е постъпил сигнал до главния прокурор от Николай Бареков, председател на ПП „България без цензура", съобщават от прокуратурата,.

В сигнала се твърди, че на подателя му са били предоставени документи - „архивни извадки от досието" на Бойко Борисов, издадени от „структурни звена на МВР и службите за сигурност", които съдържат данни за извършени престъпления.

Николай Бареков е поискал да бъде приет от главния прокурор, за да представи документите, с които разполага. Сигналът е изпратен по компетентност в Софийска градска прокуратура, където е започнала проверка.

Първоначално Николай Бареков беше призован да се яви в 10:00 ч., в сградата на Градска прокуратура на столичния булевард "Монтевидео", за да предаде тези документи, но впоследствие часът беше променен на 13:30. Едновременно с това от МВР ще бъдат изискани съответни данни и допълнителна информация.

По повод изявления пред медии на Николай Бареков за участие на Бойко Борисов в „умъртвяване на знакови лица от прехода", на 28 юли 2014 г. до главния прокурор е постъпила и молба от председателя на ПП „ГЕРБ".

Твърденията на г-н Бареков се оценяват като несъстоятелни и се отправя искане да бъде извършена незабавна проверка и резултатите от нея да бъдат огласени публично. Молбата е изпратена на СГП, за присъединяване към посочената по-горе проверка, с оглед предмета й. Сигнал с такова съдържание е получен от Бойко Борисов и на 29 юли 2014 г.

На 28 юли 2014 г. Политическият съвет на ПП „Ред, законност и справедливост", чрез председателя на партията, е внесъл до главния прокурор сигнал с твърдения за осъществено незаконно финансиране на Николай Бареков и ПП „България без цензура" от Цветан Василев.

Сигналът е придружен с копие от ръкописен документ, като се изразява готовност оригиналът да бъде предоставен на органите на прокуратурата. Проверката по този сигнал ще се извърши в хода на разследването по досъдебното производство, касаещо КТБ АД.

По-късно от РЗС съобщиха, че още вчера в късния следобед оригиналът е предоставен чрез протокол за доброволно предаване на следствения отдел на Софийска градска прокуратура от адв. Ради Тодоров от правния отдел на РЗС.

След анализ от правния отдел на РЗС, Политическият съвет ще прецени каква част от сигнала утре би могъл да стане публично достояние, информират от пресцентърът на партията.