Гръцките власти изказаха благодарности на българската полиция за оказаното съдействие по разследването на убийството на  малката Ани, съобщиха от МВР.

Полицията в Гърция е започнала работа по сигнал за изчезналото четиригодишно българско момиченце в Атина.

След проведените беседи и установените факти от страна на следствния отдел на градската прокуратура към първоинстанционния съд в Атина беше издадена заповед за задържането на заподозрените в рамките на разследването.

На 4 май бяха арестувани 26-годишният баща и 24-годишната майка на детето.  На мъжа са предявени обвинения, сред които - за "предумишлено убийство" (чл. 27, 299 от гръцкия наказателен кодекс), а на жената - за "лъжесвидетелство" (чл. 224 от гръцкия НК) и "излагане на малолетно лице на опасност, довело до неговата смърт" (чл. 306 от гръцкия НК).

Гръцките власти изказаха благодарност към българската полиция за оказаното съдействие в рамките на воденото разследване по случая. В резултат на действията на служители на ГД „Национална полиция", в тясно сътрудничество с дирекция „Международно оперативно сътрудничество", е осигурен ключов свидетел, подпомогнал разкриването на тежкото криминално престъпление.

Нова телевизия съобщи, че става дума за приятел на бащата, пред когото той е признал, че е убил детето.