Министър Цветан Цветанов се срещна с близките на задържаните в Испания български моряци, съобщават от пресцентъра на МВР.
Цветанов ги увери, че българските граждани имат надеждна адвокатска защита.

Припомняме, испанската полиция залови кораб под български флаг, превозващ близо 3 тона кокаин. Арестувани бяха 22-ма българи на борда „Св. Николай", който е пътувал под български флаг за Галисия, след като плавателният съд е бил щурмуван в открито море.

При акцията, наречена "Спартан" - започнала преди 8 месеца, са задържани общо 31 души, заподозрени, че участват в международна мрежа за трафик на наркотици.

Срещата с вътрешния министър се състоя по настояване на близките на задържаните. „В разговора с роднините разказах това, което научих при посещението си в Испания", посочи министър Цветанов.

Вътрешният министър допълни, че продължават усилията за разкриване на по-високите етажи в структурата на организираната група, превозваща наркотика, за да може да бъдат освободени невинните моряци.

Той изказа увереност, че справедливият испански съд ще прецени вината на всеки един от екипажа и припомни, че дотогава всеки е невинен до доказване на противното.