Взривно устройство е избухнало в хипермаркет от веригата "Сани" в район "Тракия" в Пловдив, информираха от пресцентъра на РДВР -Пловдив.
Взирвът е потрошил шкафчета за багаж в хипермаркета.

Сигналът за инцидента в магазина в ж.р."Тракия" е бил подаден в 11.45 часа в дежурната на ОДП-Пловдив.

Районът около маркета незабавно е отцепен от полицаи от V РПУ. Към момента експерти извършват оглед на местопроизшествието и уточняват вида на взрива.

Жена на видима възраст около 60 години е леко пострадала при инцидента.
Жената е отворила шкафа, в който е било заложено взривното устройство, за да сложи там багаж, с което е задействала устройството.

По думите на свидетели, цитирани от БТА, пострадалата жена няма наранявания, а само временна загуба на слуха от взрива.

От МВР потвърдиха, че няма нито жертви, нито сериозно пострадали и допълниха, че все още е прекалено рано да се говори за възможни причини за взрива.

Собственик на хипермаркет „Сани" е Антони Уваков, който притежава също така и месокомбинат "Садово". Запознати твърдят, че той не е свързан със силови групировки, но има много кредити и дългове.
Наскоро се е развел със съпругата си, като е възможно да са поделили бизнеса. В Пловдив има два хипермаркета „Сани", като материално-отговорното лице е различно.

Според информация на комисар Рангелов от Пловдивската полиция взривът е с малък тротилов еквивалент.
Взривното устройство е избухнало между офиса на „СОТ Брадърс" и златарския магазин на „Егед Транс" ЕООД, които се намират в пространството на хипермаркета.

Една от версиите е, че взривът може да е насочен и към една от тези две фирми.

Охранителните камери са работели преди и по време на взрива и в момента се проучват от разследващите органи.

И собственикът на „Сани" Антони Уваков, и съпругата на собственика на „Егед Транс" ЕООД Габриела Ешрепова отричат да са били отправяни заплахи срещу тях.

Работи се по различни версии от страна на полицията, но аз лично изключвам да е сплашване срещу мен, заяви Антони Уваков.

Бизнес отношенията ми - кредити, дългове, всичко е както трябва и се изпълнява в срок, затова пак повтарям атаката не е срещу „Съни", категоричне е той.

Истина е, че този взрив е първият в България в супермаркет, но трябва да отбележа, че този вид търговия и услуги не се намират в конкуретна среда в която сме свикнали да научаваме за подобни взривове и атаки, пкоментишра още Уваков.

По думите му в момента се очакват специализирани служби от София, гледат се видео материалите и той е убеден, че много скоро ще се разбере кой е извършителят, или най-малко причините за това деяние.

Уваков заяви още, че след такъв инцидент ще вземе мерки и относно бъдещата охрана на комплекса.

Най-вероятно ще се разделим с досегашния СОТ, но това го казвам без достатъчно да съм го обмислил и преценил.
Най-хубавото е че няма сериозни щети и пострадали хора, отбеляза в заключение собственикът на „Сани".