ДСБ не се съгласиха номинираният от СДС за кандидат-президент Румен Христов да е кандидатура на „Синята коалиция".

Това стана ясно от думите на тъмносиния лидер Иван Костов, който бе в централата на СДС за разговори с Мартин Димитров.
Няколко часа след това - в късния следобед, бе съобщено, че ДСБ номинират за кандидат-президент Светослав Малинов.

Надежда обвини СДС в уговорен избор
Още...

СДС и ДСБ ще излъчат кандидати за президент, за кмет на София и други населени места чрез отворени предварителни избори, съобщи Костов след срещата с Димитров.

Той поясни, че утре се очаква да бъде излъчена група, която изготви правилата, по които ще се проведат тези избори. По думите му тази процедура е част от наследството на автентичната десница.

 

Той бе категоричен, че предварителните избори се правят за Синята коалиция: „Ние със СДС твърдо сме решени да запазим Синята коалиция, това се прави за Синята коалиция."

СДС: Поведението на Надежда е несериозно

Още...

Запитан дали той няма да се кандидатира за президент, лидерът на ДСБ заяви, че никога не се кандидатира сам. „Нямам его, което да е по-голямо от мен самия. Нямам его, нямам тщеславие. Прочел съм следната мисъл - че тщеславието е това, което остава като недостиг на ума. Нямам тщеславие. Нямам его. Има дисциплина при нас. Ще завършим процедурата си и ще си излъчим кандидат."

Тъмносиният лидер отказа да коментира Надежда Нейнски, както и издигнатата от СДС кандидатура на Румен Христов за президент на страната. „Тя е излъчена от СДС по техния демократичен начин и да се намесвам в техните дела би било лош тон," отбеляза Костов.