Волен Сидеров изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. В него лидерът на „Атака" настоява шефът на МВР да отговори, защо варненският полицай Костадин Колев нарушавал законите на България.

Според Сидеров полицаят Колев давал клеветнически изявления пред медиите.

Националистът посочва още в писмото, че според наблюдаващия прокурор по случая и началника на МВР във Варна Чавдар Нанков има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по повод на инцидент на летище Варна.

„Според българското законодателство, докато тече такава процедура, длъжностни лица, както и страни по производството нямат право да коментират случая, а какво остава това да се случва по медиите. Освен това според вътрешните разпоредби на МВР служител на полицията няма право да се изказва пред медиите без да е получил официално разрешение за това от пресцентъра на МВР", пише Сидеров до Йовчев.

Лидерът на „Атака" посочва още, че началникът на Нанков отказал на народни представители да отговори лицето Костадин Колев служител ли е на МВР и получил ли е задължителното разрешение от пресцентъра на МВР да коментира досъдебно производство по медиите.

По повод на гореизложеното Волен Сидеров настоява Йовчев да отговори незабавно на следните въпроси: Лицето Костадин Колев служител ли е на МВР? Защо Колев нарушава законите и коментира пред медиите течащо досъдебно производство? Разрешавано ли е на Колев и ако да,  кой му е дал това разрешение да коментира досъдебно производство пред медиите? Защо Колев, в качеството си на полицейски служител, ако е такъв, клевети мен и „Атака" пред медиите?