Драскотини са открити по тялото на шефа на Международния валутен фонд Доминик Строс Кан, съобщават френски медии, като се позовават на данни на специалисти от Ню Йорк.

Сайтът Atlantico.fr. посочва, че експертите във Франция, ангажирани със случая, биват уведомявани в реално време за развитието и последните новини от работата на колегите им в САЩ. Според едни от последните информации от доклад на експерти от Ню Йорк по тялото на шефа на МВФ са установени драскотини.

Припомняме, Стро-Кан се съгласи още в неделя вечерта да се подложи на медицинска експертиза с цел събиране на доказателства по случая. От шефа на фонда са взети и ДНК проби.

Според високопоставен служител от полицията в Ню Йорк по дрехите и други вещи на камериерката в хотела, която обвинява Кан в сексуално насилие, са открити следи от сперма. Едва след пет дни обаче ще стане ясно дали става въпрос за биологичен материал на Строс-Кан.

По-рано днес негови адвокати съобщиха, че генералният директор на МВФ разполага с алиби относно обвиненията за сексуално нападение и опит за изнасилване на камериерка в хотела му в Ню Йорк. Според френското радио RMC той е напуснал хотела един час преди престъплението, в което го обвинява младата жена.

Междувременно шефът на МВФ вече се яви в съда в Ню Йорк, където ще бъде изслушан.