Повече от половината от трафика на френската авиокомпания „Еър Франс" е анулиран на шестия пореден ден от стачката на пилотите, съобщава кореспондентката на БНР в Париж. Протестът срещу условията на плана за разрастване на нискотарифния сектор доведе до една от най-тежките кризи в историята на компанията.

Никакви надежди не изгряват на небосклона за пътниците на „Еър Франс": на шестия ден от стачката на пилотите френската авиокомпания ще осигури едва 45% от полетите. Перспективите стават още по-мрачни с намеренията на два основни синдиката да продължат стачката до 24 и дори до 26 септември.

Досега авиокомпанията е изпратила 1,2 милиона есемеса с предупреждения до пътниците за отменените полети. На летищата общо взето е спокойно. Въпреки това пред бюрата на „Еър Франс" в Париж се трупат опашки от разгневени клиенти. Досега стачката е нанесла на компанията загуби между 40 и 60 милиона евро.

Синдикатите не приеха нито компромисните предложения на ръководството, нито призива на премиера Манюел Валс да прекратят протеста. Те продължават да настояват за еднакви заплати и условия на работа за „Еър Франс" и разрастващия се нискотарифен филиал „Трансавиа", който трябва да спаси компанията от конкуренцията.