Проруски сепартисти са свалили два бойни самолета на Украйна, обяви говорител на антитерористичната операция, предаде Ройтерс.

Говорителят подчерта, че двата щурмовака Су-25 са свалени близо до Саур Могила в Източна Украйна към 13:30 часа местно време. Не се съобщават подробности относно пилотите.

Представителят обяви, че двата самолета могат да имат общо четирима души екипаж.

Украински журналист съобщи, цитиран от УНИАН, че пилотите са успели да катапултират и че районът е контролиран от сепаратистите. Няма информация за състоянието на пилотите.

Противовъздушна система свали двата самолета, след като пилотите изпълниха задача до Дмитривка, близо до украино-руската граница, отбелязват в прессъобщение украинските военни.  Друг говорител на Украйна пък съобщава, че те са свалени на около 25 километра от мястото на катастрофата на MH17.

Украинското правителство обяви, че самолетите са свалени с изстреляни от Русия ракети.

Новината за свалените самолети идва шест дни след смъртоносната катастрофа на пътнически самолет на "Малайзия еърлайнс" в Източна Украйна, при която загинаха 298 души.

Междувременно украински военни обявиха, че сепартистите напускат свои позиции в района на Донецк и са се насочили към централната част на града.