Министърът на земеделието и храните Десислава Танева представи пред катарска делегация предимствата на родното земеделие. Тя се срещна с министъра на околната среда на Държавата Катар Н. Пр. Ахмед бин Амер Ал Хумейди.

Той е придружаван от президента на компания „Уидам Фууд" Н. Пр. шейх Найф Бин Ейд Ал Тани и от д-р Хамад Саад Ал Саад Ал Куари, съветник на президента на компания „Хассад Фууд".

Производители на агнета пък ще се срещнат с делегацията в понеделник, за да обсъдят възможностите за износ на българско агнешко месо за Катар. Надявам се, че двете страни ще намерят взаимния си интерес и ще продължим и задълбочим взаимното си сътрудничество, каза министър Танева по време на изявление след срещата в МЗХ.

България като държава гарантира, че производители, които ще представят възможностите си работят по европейските стандарти, похвали се министърът.

Страната ни пък гарантира качеството и безопасността на родната продукция. Десислава Танева си пожела това посещение на катарците да завърши с конкретни договори за съвместно сътрудничество.

Катарският министър Ахмед бин Амер Ал Хумейди подчерта, че това е първата му визита в нашата страна. Надявам се, че и през предстоящите дни ще постигнем съгласие по всички важни параметри за производството, безопасността и търговията с храни, каза той. За катарците безопасността на храните, по думите му, била много важна. Катар е една от най-бързо развиващите се страни, похвали се министърът.