Работим добре с българските власти. Това заяви шефът на ОЛАФ Тиери Кретен след среща с премиера Бойко Борисов. Много реформи са в ход и ние ги следим внимателно, допълни той.

Кретен изтъкна, че ОЛАФ очаква от българското правителство последователни и решителни действия срещу злоупотребите с еврофондовете, както и ефикасни механизми за разследване на този вид престъпления.

"Виждаме необходимия професионализъм в специализираните екипи, а за нас професионализмът е ключ към успеха", подчерта Тиери Кретен.

ОЛАФ настоява още придобитите средства по престъпен начин да бъдат отнемани от престъпниците.

ОЛАФ е наш първостепенен партньор, изтъкна от своя страна и министър-председателят Бойко Борисов, който е оптимист за съвместната работа между ОЛАФ и българското парвителство.

Има политическа воля да стигнем до край, категоричен бе премиерът и изрази задоволство, че Олаф толерира създадените спецекипи между ДАНС, МВР и прокуратурата.

По думите на Борисов Олаф очаква България да се превърне в държава за пример и правителството на ГЕРБ може да се справи с тази задача.

Една от целите на кабинета като законодателна инициатива е разследванията на ОЛАФ да имат доказателствена стойност в съда.

Борисов е запознал Тиери Кретен с някои операции, които се провеждат в момента.

"Надявам се в следващите семдици да има по тях и реализирани дела", каза още Бойко Борисов.
Той припомни, че директорът на НАП Красимир Стефанов е в Германия, където ще бъдат проверени сметки на българи в немски банки.