Камарата на частните съдебни изпълнители започна дарителска кампания за бедстващите хора от наводненото село Бисер. Инициативата се оглавява от съдебния изпълнител от Кърджали Росен Сираков.

Сираков призова колегите си в страната да дарят пари, с които да се купят стоки от първа необходимост. Същият апел е отправен и към "Ротари клуб". Веднага след призива колегите на Росен Сираков превели пари в дарителските сметки за село Бисер. Те искат с парите да се купят храна, лекарства, вода, одеала и дрехи. Отделят средства и за изхранване на оцелелите животни.

"Не можем да сме щастливи, когато съседите до нас преживяват такава трагедия", каза той, цитиран от БНР.

Съдебният изпълнител трудно се съгласи да разговаря за кампанията, на която той сам е инициатор. Не приема поговорката, че ситият на гладния не вярва и смята, че в този случай точно богатите хора могат първи да помогнат.

"Богатите хора са тези, които най-бързо могат да отреагират на болката и страданието и няма как да не се сетя за моите колеги, защото те са такива благодарение на своя труд. Те не са станали случайно богати, не са станали по незаконен път", допълни Сираков.

Той знае, че парите няма да върнат загиналите, но иска да помогне на оцелелите да продължат живота си.

"Болката ще остане дълбоко в душите на тези хора, в спомените, в страха от ново такова бедствие. Много лошо е, че получаваме урока от наши грешки. Умните хора се учат от грешките на другите", завърши частният съдебен изпълнител.