Корнелия Нинова е подала сигнал до антикорупционната комисия в парламента срещу депутата от ГЕРБ Искра Фидосова.

„Г-жа Фидосова е нарушила Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси", категорична е червената депутатка.

В декларацията си за конфликт на интереси Фидосова не е посочила общия размер на кредитите си - нещо, което се изисква от закона.

От декларацията й е видно, че към две банки месечната й дължима вноска е 6700 лв.
Към друга банка пък дължи кредит за офис с остатък 40 хил. лв.

„Как със заплата на народен представител от 2500 - 3000 лв. Искра Фидосова изплаща кредит от 6700 лв. месечно", пита Корнелия Нинова.

Тя се съмнява, че Фидосова има нерегламентирани доходи. Нинова дори има сигнали за това, които е подала в комисията на Яне Янев.

Тя обвини в политическо двуличие управляващите, които по думите й „газят като булдозери през законите".

Също така Нинова призова Фидосова да се откаже от имунитета си, за да бъде разследвана. Една от молбите на Корнелия Нинова срещу депутатката от ГЕРБ е блокирана, именно защото Фидосова се ползва със защита на народен представител.

Също така Фидосова не е посочила информация за нотариалната си дейност.

Утре пък изтича срокът, в който трябва да приключи проверката на комисията на Яне Янев по сигнала за конфликт на интереси срещу енергийния министър Трайчо Трайков.

„Всичките им случаи на нарушаване на закона ще изваждаме на показ", закани се Нинова към управляващите.

Тя посочи, че две трети от министрите на ГЕРБ са в конфликт на интереси. Още тази седмица тя е готова да представи още разкрития.