Екипи на Министерство на извънредните ситуации са участвали в общо 26 акции, свързани с преодоляване на последиците от вятъра и дъжда, пътно транспортни произшествия, пожари и други инциденти.

Това съобщиха от МИС, като уточниха, че тази справка за работата на екипите за изминалото денонощие.

Екипите са работили по ликвидиране на последиците от дъжда в областите Смолян, Кърджали, Русе, Велико Търново, Плевен, Пловдив и Бургас. Дъждът е причинил много пораженияв смолянската община Доспат, където има наводнени мазета и приземни етажи на частни и обществени сгради.

Отнесени са участъци от настилката на няколко улици. За оценка на щетите е формирана  комисия.  

Спасителите-алпинисти от дирекцията на МИС в Плевен обезопасиха параклисана Военноисторическия музей в  село Гривица, където  буря от последните дни е съборила гръмоотвода и е нанесла поражения на покрива.

Във всички населени места, засегнати от дъжда и вятъра през последното денонощие, екипи на министерството са премахнали прекършени дървета, опасно надвиснали ламарини и билбордове.

Продължава работата на екипите от русенската дирекция на министерството по изтеглянето на катастрофирал ТИРв село Копривец, на  пътя Бяла - Попово - Варна. Тежкотоварният автомобил се е  блъснал в крайпътната ограда на частен дом.

Пострадали хора няма. Поради голямото тегло, тази нощ ТИР-а е разтоварен и днес спасителите ще го изтеглят с автовлекач и автокран.

Тази сутрин е възстановено електроподаването за девет села от община Крумовград, в които през нощта  нямаше ток заради бурния вятър и дъжда вчера. 15 селища все още са без ток, от които 9  в област Кърджали и 6 в област Смолян.