17 автомобила, откраднати през последната година и половина от столицата и други градове в страната и обявени за общодържавно издирване, са намерени в частен имот в с. Николово и автоморга в гр. Монтана.

Това съобщават от Областната дирекция на МВР. Автомобилите са в различна фаза на разкомплектоване, цитирани от Радио Видин.

Четири от колите са с врачанска регистрация - "Шкода Октавия", "Ауди А6 Авант Куатро", "Фолксваген Шаран", "Фолсваген Пасат". Един е с монтанска регистрация "Фолксваген голф". Осем са със софийска регистрация - "Фолксваген Бора", два автомобила "Фолксваген Голф", "Ауди А 3", "БМВ 318 И", "Форд Транзит", товарен автомобил "Фолксваген Транзит".   Два леки автомобила са с кюстендилска регистрация "Фолксваген Транспротер ЛТ32", "Фолксваген Пасат". Лек автомобил "Ауди А 4" е с ямболска регистрация, а "Мерцедес Спринтер"- със смолянска регистрация.

Колите са открити от криминалисти на Районното управление "Полиция" и колегите им от Столичната дирекция на вътрешните работи след получен сигнал от СДВР за откраднат автомобил.

При извършеното разследване е установено, че кражбите са извършени от четирима мъже, единият от които се укрива. В следствения арест в Монтана за 72 часа са задържани 34- годишен мъж от София, който е криминално проявен, 32-годишен монтанчанин, живеещ в столицата, също криминално проявен, 34-годишен ломчанин, също живеещ в София, без криминални прояви. Четвъртият извършител от групата - на 23 години от Лом, се издирва. Той живее в столицата и е криминално проявен и осъждан.

По случая работи Военно-окръжна прокуратура Плевен.