Отново не беше постигнато съгласие между преговарящите страни в просветното ведомство.
„Може би трябва и патриарх Максим да дойде на преговорите, за да има резултат." Така председателят на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев коментира разговорите от тази сутрин. Той посочи, че по някои точки има съгласие, но разговорите ще продължатднес, в 16 часа, с втората част от преговорите.

„До тук единодушие има само за предложеното от синдикатите увеличение на заплатите за 2007 г.Съгласието за увеличението за 2007 решава частично проблема, а ние търсим отговор по всички искания, включително и за бюджета за 2008 г, където остават спорните въпроси", каза Константин Тренчев и подчерта, че отдавна синдикатите са предложили на лидерите на тройнатакоалиция да се съберат по въпроса с учителската стачка.

"Пари има, въпросът е под каква форма се дават" каза каза министър Вълчев в коментар след срещата със синдикатите и стачкуващите учители.

По думите му основен въпрос остава дали средствата от икономии да влязат в базата за 2008 г. Мисля че ще постигнем споразумение за 650 лв. брутна работна заплата, но само за педагогическия персонал преди въвеждане на диференцираното заплащане.
По-късно днес на срещата ще се опитаме да синхронизираме текстовете, по които има принципни различия, а това са по-голяма част от текстовете, които съдържат числа, допълни Вълчев.