Близки и приятели на изчезналата медицинска сестра от Бургас Валентина Иванова часове наред търсиха следа от нея. Импровизираната акция се проведе на бургаския плаж и в Морската градина. В нея се включиха и непознати на семейството, съобщава БГНЕС.

Припомняме, 25-годишната Валентина е медицинска сестра в стоматологична клиника и изчезна безследно на 15 април вечерта.

Последната информация от близки на бургазлийката е, че е поръчала такси до бул. „Богориди" пред входа на Морската градина. Установено е, че действително шофьорът я оставил там, но след това следите й се губят.

По време на днешната акция самите близки на момичето не пожелаха да кажат какво точно търсят. Като показателен може да се сметне фактът, че бяха облечени в черно и гледаха основно към морето. Проверявали и тоалетните, съблекалните на плажа, дори и канала за отпадъчни води.

Въпреки призивите за помощ, отправени в социалната мрежа „Фейсбук" от приятеля на изчезналото момиче, близките му отказаха да пояснят какво точно очакват да търсят хората. Плакати с лика на жената са разлепени и в Морската градина на Бургас.

Преди два дни от полицията в Бургас уточниха, че е установено, че не става въпрос за умишлено престъпление или отвличане. В съобщението до медиите от Областната дирекция посочват, че случаят е изяснен в детайли, но семейството на момичето е заявило изрично, че не е съгласно да се подава каквото и да е информация. От полицията смятат, че са длъжни да се съобразят с искането да са лаконични в подаването на данни към медиите.