ДПС ще подкрепи проекта за актуализация на бюджета, защото тя е необходима, заяви пред БНР лидерът на партията Лютви Местан.

Той е категоричен, че няма нито един сериозен фискален аргумент против актуализацията на бюджета.

Лютви Местан обяви, че ДПС няма да търси подкрепа в парламента нито от Атака, нито от ГЕРБ за отхвърляне на ветото на президента. По думите му на 30 август, когато е извънредното заседание на парламента, всеки трябва да си поеме политическата отговорност.

България се управлява от едно правителство, зад което няма достатъчно парламентарно мнозинство и това е едно тежко изпитание. Важен е въпросът дали политическият процес в страната е узрял да понесе такава фигура на правителството на политическото малцинство, допълни още Местан.

Според него ако зад един кабинет стоят 121 народни представители, то това е кабинет на политическото мнозинство. Когато стоят само 120, както е сега, е кабинет на политическото малцинство.

Ако разликата между 125 и 126 е един мандат, то разликата между 120 и 121 не е един мандат, а качеството на властта - дали то е на политическото мнозинство, или на политическото малцинство, коментира лидерът на ДПС.