Възможно е Panasonic да се откаже от производството на плазмени телевизори, твърди изданието Nikkei, цитирано от PixelMedia.bg. Целта на този ход ще е намаляването на титаничните загуби, които японската компания записа за последната си финансова година.

Те възлизаха на близо 10 милиарда долара, като една от основните причини за тях бяха именно слабите продажби на TV-та. Особено зле се представиха плазмените телевизори на Panasonic, интересът към които беше доста по-слаб от очакваното.

Така е възможно компанията да се откаже изцяло от тази технология до края на финансовата си 2014 година. За тази цел постепенно ще бъде затворена водещата фабрика в Амагасаки, Япония.

Ако тези слухове се окажат истина, то това би означавало, че е възможно съвсем скоро плазмената технология да бъде забравена. В момента LCD телевизорите доминират пазара, като тепърва прохождат и големите по диагонал OLED екрани, които обаче все още са прекалено скъпи за масовия потребител.

При всички положения е сигурно, че Panasonic има нужда от сериозна реорганизация, за да намали финансовите си загуби. Като се има предвид, че именно телевизорите са основният губещ отдел за компанията, то няма да е изненадващо, ако бъде намалена продукцията на плазмени и LCD модели.