Хакерите от The Lords of Dharmaraja ще изпълнят заканата си да публикуват изходния код на антивирусния софтуер Symantec Norton Antivirus. От съобщение на групата в Twitter става ясно, че обемът на кода възлиза на 1,7 GB, а „останалото ще последна по-късно".

Миналата седмица хакерите публикуваха фрагменти от изходния код на други два продукта на Symanteс - Endpoint Protection 11.0 и AntiVirus Corporate Edition 10.2. В момента е актуална версия 12 на корпоративния Endpoint Protection, а AntiVirus Corporate Edition вече не съществува като продукт в асортимента на Syamntec, съобщава TechNews.bg.

Хакерите твърдят, че са взели кода от сървъри на индийските военни. Предполага се, че пробивът е станал след грешка на администратора на сървърите. Изходният код на Symantec е станал притежание на индийските военни по силата на договор, който задължава разработчика да го предостави на своя клиент.

Според експерт от компанията Imperva, потребителите на Symantec не трябва да се тревожат, тъй като хакерите няма да извлекат от кода нищо полезно за дейността си.

От Symantec потвърдиха изтичането на фрагменти от кода на Endpoint Protection и AntiVirus Corporate Edition и увериха, че сигурността на техните сървъри е ненакърнена.