Часове след земетресението жителите на 19-етажния 231 блок в столичния квартал „Борово" се върнаха по домовете си. Голяма част от тях вече са на работното си място.

Част от живеещите в блока обаче все още стоят пред входа и посрещат представители на различните институции. Домоуправителят Иван Убрешков обясни, че опасност за живущите в блока няма. Не се е наложила евакуация на хората.
В някои от апартаментите има минимални материални щети. По-сериозни пукнатини са се получили в т.нар. общи части.

Състоянието на блока се проверява от представители на строителния надзор към Столична община, които са дали уверение, че конструкцията на блока е изключително здрава и че може да издържи и по-силни трусове.

Убрешков предположи, че ремонтните дейности на пропукалите се тухлените стени на площадките между етажите няма да започнат скоро, защото трябва етажната собственост да се събере и да се реши въпроса със събирането на парични средства.

След силния трус снощи електричеството в блока не е прекъсвано, асансьорът също е работил. Някои от живущите в блок 231 настояват компетентните органи да проверят дали блокът не се е наклонил и дори се пошегуваха, че скоро може да бъде наречен „наклонения блок" в "Бъкстон".