Тази сутрин в гориста местност до видинското село Лагошевци беше открито тялото на издирвания вече 17-ти ден 11-годишният Станислав Мирчов.

След масирана проверка на околностите на с. Лагошевци малко преди 11 часа е намерен трупът на детето, съобщи комисар Марчо Марков, директор на ОДМВР- Видин, цитиран от БНР.

Детето беше намерено мъртво в гориста местност около селото. Днес бяхме предприели масирана проверка на по-голям диаметър. Знаете ние направихме няколко такива проверки. Около 100 души бяха включени в това претърсване. Обходен е доста голям периметър. Намерихме го, но за съжаление мъртво, обясни Марков.

Все още не е ясна причината за смъртта на детето. В претърсването на района са участвали полицейски служители, гранични полицаи и местни ловци.

Аутопсия ще установява конкретните причини за смъртта. В момента криминалисти продължават огледа на място, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Майката на 11-годишният Станислав, който е от с. Лагошевци, е подала сигнал за изчезването му на 4 януари, разтревожена, детето й излязло от дома им сутринта и не се е прибрало до късния следобед.

МВР разпространи информацията за издирването му в деня, в който бе открито тялото на 17-годишната Мирослава от Перник.