Групата на "Атака", която отсъстваше от парламентарното заседание и днес, продължава посещението си в Брюксел. Визитата е предварително планирана. Проведени са редица важни срещи, увери депутатът Десислав Чуколов пред журналисти в белгийската столица, цитиран от БНР и БТА.

Отсъствието на неговата партия в НС той обясни с това, че партията не може да участва с циркове, предизвикани от ГЕРБ. Волен Сидеров не присъства заради неуточнена друга важна среща. От "Атака" казаха, че ще имат важни срещи тук и през следващата седмица.

Многократно поставените въпроси с кого точно са разговаряли депутатите на "Атака", колко належащи са били тези срещи и какво е произтекло от тях, бяха определени като "поръчкови".

Действието се развиваше пред централата на Европейската народна партия, където от "Атака" искаха да внесат два документа. Сигнал срещу германския евродепутат Дорис Спек, която неотдавна нарече "Атака" "Расистка и националистическа партия" и Планът "Сидеров", от който да стане ясно дали партията е расистка и ксенофобска, или защитава националните интереси.

От ЕНП обаче ги посрещнаха също със заключени врати, по-рано техни представители казаха, че нямат уговорена среща с "Атака" и че всеки, който иска, може да пусне сигнал в пощенската кутия пред сградата, което в крайна сметка и направи Десислав Чуколов.

Той определи думите, използвани срещу "Атака", като силни и изречени под влиянието на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него евродепутатите са жертва на манипулация по отношение на националистите.

В пощенската кутия на ЕНП бе пуснат и т. нар. "план Сидеров", преведен на английски, немски и френски език.