Има достатъчно възможности правителството да маневрира. Това коментира в кулоарите на парламента Жельо Бойчев от БСП, който изслуша изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Припомняме, опозицията няма да влиза вече в пленарна зала и няма да подкрепи актуализацията на бюджета на второ четене, което без гласовете на ГЕРБ няма как да се случи. Борисов обяви, че партията му си тръгва окончателно от парламента.

Спасихме държавата от това да бъде задължена с 3,4 милиарда лева и аз съм доволен от това, подчерта червеният депутат. По отношение на парите за Здравната каса, той каза: „Здравната каса има достатъчно варианти и възможности да харчи по-ефективно средствата си".

Жельо Бойчев призна, че оттук нататък Народното няма как да работи. Чакаме указа на президента, заяви още той. Доволен съм, че тази коалиция, която се беше създала между ДПС, ГЕРБ и президента Плевнелиев се разпадна, отчете червеният депутат.

Той също така вижда и „коалиция КТБ". Откакто станали явни проблемите с банката, Бойчев съзира опити за всяване на паника във вложителите за техните спестявания. Част от тази коалиция била идеята за специален закон за КТБ.

Според него не може цялото Народно събрание да се занимава само с КТБ и да прави актуализация на бюджета, за да я спасява.

Жельо Бойчев също така се надява новото Народно събрание да смени УС на БНБ и „да лъсне истината за тази банка".