Налага се промяна на мястото на провеждане на писмения изпит за нотариуси, насрочен за 19 април 2015 година.

Заради големия брой кандидати изпитът ще се проведе в Голямата спортна зала в Многофункционална спортна зала "Арена Армеец София", бул. „Асен Йорданов" № 1, съобщават от Министерство на правосъдието.

Достъпът до залата ще се осъществява през вход А0. Регистрацията на кандидатите ще започне в 8.00 часа и ще приключи в 9.45 часа. Началото на изпита ще е в 10 часа.

Днес министърът на правосъдието Христо Иванов одобри окончателния списък на кандидатите, допуснати до участие в конкурса. Заявления за участие са подадени от общо 684 кандидати.

От тях 628 са допуснати до участие, а 56 кандидати с нередовни документи не са отстранили нередностите  в указания срок и губят право за участие в конкурса.

От министерството припомнят, че конкурсната процедура за нотариуси включва два етапа - писмен и устен изпит.

До устен изпит ще се допускат кандидатите, издържали писмения изпит с оценка над добър (4). Списъкът и графикът на допуснатите до устен изпит кандидати ще бъдат обявени най-малко 5 дни преди началото на устния изпит на таблото за обяви в сградата на Министерството на правосъдието и ще се публикуват на официалната интернет страница на министерството.