Партиите ДСБ и ГЕРБ обявяват национален бойкот срещу правителството заради кризата в управлението.

Това съобщиха председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и Петър Москов, член на националното ръководство на ДСБ.

Припомняме, неформалният лидер на ГЕРБ посочи, че сътрудничество между двете партии може да бъде договорено, ако бойкотът се договори и координира от опозиционните партийни щабове, а не от лидери на партии.

Днес Цветанов и Москов проведоха в Бургас първа работна среща в рамките на сътрудничеството на политическите сили в Европейската народна партия /ЕНП/.
На следващата среща се предвижда да участва и политическа партия СДС, съобщава БНР.

За нас е важно да успеем да върнем доверието на българските граждани за възможната проевропейска ориентация на страната ни.
Категорично трябва да скъсаме с такъв вид управление като настоящото, защото то е пагубно за страната ни и води към хаос, по-висока инфлация, нестабилност, заяви Цветанов.

Той бе категоричен, че при бъдещо управление на ГЕРБ партията не би управлявала с политически формации като БСП и ДПС.

Започнатото днес е началото на бъдещите разговори между партиите, членки на ЕНП, които да станат ядрото, което да мобилизира българската опозиция и българското общество за сваляне на "това доказало некадърността си и корупцията си управление", посочиха като общо равнище на работа Цветанов и Москов.

Към действията си за национален бойкот на сегашното управление на правителството от ГЕРБ и ДСБ ще се опитат да привлекат неправителствените организации и синдикатите.
Бъдещият национален щаб, който ще бъде формиран от партиите, членуващи в ЕНП, ще организира и конкретните действия на бойкот срещу правителство.