Осмокласник е починал в час по физическо в столичния Американски колеж, съобщава Дарик, позовавайки се на информация от учебното заведение. Момчето е било в редовен час. Преди трагедията, която е станала вчера, то се чувствало добре, но изведнъж се свлякло от уреда, на който се намирало.

От колежа уверяват, че учителят по физическо и медицинската сестра в училището светкавично са оказали първа помощ на детето. Те са извикали линейка, но за да бъде транспортиран ученикът по-бързо до лечебно заведение, той бил откаран с личния автомобил на един от преподавателите до болница „Грийнберг", където въпреки усилията на лекарите тийнейджърът починал.

Потърсени от News.bg от лечебното заведение заявиха категорично, че детето не е починало при тях. Освен това изобщо не е било на преглед в болницата. От СДВР потвърдиха за инцидента, но подчертаха, че се касае за нещастен случай и поради това не разполагат с подробности.

Аутопсия ще установи точната причина за смъртта на осмокласника. Предполага се обаче, че се касае за сърдечен проблем. Психолог работи с учениците от училището заради нещастния случай.