С мощни викове „Всички комунисти на съд, на съд, на съд!"; „България поема по национален път!" около 200 националисти тръгнаха на протестно шествие в памет на жертвите на комунистическия режим.

Сборен пункт беше площад „Света Неделя", а шестващите, гордо развяващи национални знамена, преминаха по „Граф Игнатиев" и „Патриарх Евтимий" до последната спирка - Черната мраморна плоча до НДК, на която са изписани имената на над 8 000 жертви на комунизма. През цялото време шествието се огласяше от обичайните възгласи: „На бой, на бой за народа свой!"; „Всички комунисти на 2 м. под земята!"; „Смърт  за комунистите!"; „Пукнете, пукнете мръсни комунисти!"; „Бойко Борисов педераст, педераст!"; „Бойко Борисов е разкрит долен травестит!".

Пред параклиса до НДК Ангел Бешков беше категоричен, че 9 септември е най-черната дата в българската история, от която започва физическото и моралното унищожение на родината.

Той обаче подчерта, че в България има хора, готови да работят срещу антибългарската политика. Бешков се закани, че въпреки репресиите и терора от така наречената българска власт, националистите ще продължат да се борят в името на България.

„България не е на Бойко Борисов, на Цветан Цветанов, на някой самозабравил се дерибей. Всичко зависи от нас и ние трябва да се стегнем, ако искаме децата ни да не са роби в собствената ни страна", отбеляза Бешков.

Според Никола Мончев България си има премиер, който ще задмине Тодор Живков 1 000 пъти, а комунистическата милиция може само да мечтае за Цветан Цветанов.

Протестиращите ще подкрепят 3 националисти, задържани за взрива пред офиса на Евророма в Сандански.