С днешното си поведение г-н Аспарухов направи така, че повече не искам да знам за него. На неговата съвест тежат толкова неща. Не се интересувам от него вече.

Това заяви столичният кмет и кандидат за нов мандат Бойко Борисов по време на тазсутрешния дебат в ефира на БиТиВи с левия си опонент Бриго Аспарухов.

Думата "ново начало" звучи малко неудобно от устата на представител на БСП, защото от 1944 година БСП управлява София и е недопустимо градът да няма канализация, посочи още Борисов.

От своя страна кандидатът на левицата обяви, че мотивът му да се кандидатира е фактът, че колкото повече минава времето, проблемите в София стават все по-тежки.

Мартин Заимов: 
Бригадир Аспарухов и Бойко Борисов потвърдиха убеждението ми, че играят в друго състезание, което не е нашето, на всички софиянци.

Ясно стана, че са от един приятелски кръг, в който очевидно тече борба за надмощие. И си пролича, че Бойко Борисов продължава да е зависим от хора като Бригадир Аспарухов. Влизането на такива хора в общината ще означава преразпределение на финансовите ресурси в този кръг, а не работа в интерес на софиянци,

Явно е, че двамата имат общи тайни...

Целия текст

Според Аспарухов сега в столичния град има хаос в строителството, дава се предимство на административни офис сгради.

Червеният кандидат подчерта, че няма личен мотив да се кандидатира - Аз съм излъчен за кмет от социалистическата партия и искам да стана кмет на София, а вие искате да станете кмет на България, вие доказвате тезата, че моделът "Софиянски" продължава и аз ще убедя хората в това, обърна се Аспарухов към своя опонент.

По думите му Борисов отново иска да наложи модела "Софиянски", защото в листата на ГЕРБ за кметове на райни в София се виждат лица от управлението на Стефан Софиянски - Ева Сеизова, Йордан Томов, Зорница Атанасова, Томи Николов, Пламен Йорданов.

От своя страна Бойко Борисов отново припомни, че когато е станал кмет на София е бил без хора в общинския съвет и общинските фирми и не е успял да наложи своето управление, но сега, на тези избори се надява, че ще има достатъчно подкрепа от своите.

Настоящият кмет изтъкна, че когато е започнал да управлява София, не е работил нито един фонтан, а сега работят 16.
Сега работи и езерото "Ариана", с което според него се спекулира като с ремонта на "Цариградско шосе", за което не е платена стотинка и няма да се плати, докато не се отремонтират така, както българският гражданин го иска.

По думите на Борисов хората имат нужда да им се каже как ще бъдат решени проблемите.

По повод един от големите столични проблеми - трафикът, Борисов отбеляза, че София е град, в който идват 150-160 хиляди нови жители, а средно на ден се регистрират между 500 и 1000 автомобила, откъдето идват и проблемите с трафика.

Борисов посочи още, че от 1968 година насам пробиви в основните пътни артерии на София не са правени, а под неговото управление са направени 20 булеварда, което е над 680 хиляди квадратни метра.

Във връзка със завода за боклук Борисов гарантира, че той ще бъде готов през 2011 година - или в края на 2010 - и "никой няма да го направи по-бързо".