Магистрати оставиха в ареста Любомир Симеонов, обвинен в убийството на банкова служителка в Бургас.

Не съм убил за пари, подчерта в съдебната зала днес обвиненият в разстрела на банкера Павлинка Йовчева Любомир Симеонов.

Той подчерта, че го е направил "заради държавата и заради хората".

Симеонов обяви пред съдиите, че внимателно е обмислил и планирал убийството на Йовчева и подчерта, че не е застрелял банкерката заради изгубени пари, а заради това, че през последните години тя и нейни колеги от клона на кредитната институция в Карнобат системно са го изнудвали.

В съдебната зала Симеонов влезе с белезници на ръцете и краката, съобщи Фокус. Той поиска от съдията най-леката мярка „подписка".

„Няма опасност да се укрия, няма опасност да направя друго престъпление", заяви Симеонов. 57-годишният мъж заяви, че до 22 септември, деня преди убийството, се е гордял с направеното от него до момента.

Наложената постоянна мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Междувременно от Unicredit Bulbank изпратиха официална позиция
по повод предумишленото убийство на Павлинка Йовчева.

„На 23 септември по жесток начин беше убита Павлинка Йовчева - обичан колега и ценен от клиенти и партньори професионалист", се казва в съобщението.

Всички скърбим заедно със семейството й в този трагичен момент и искаме да вярваме в разследващите органи, институциите в страната и закона и в това, че убиецът ще понесе заслужено цялата му строгост.

Разпространението на недоказани лъжи и клевети, измислени от убиеца, за да оправдае престъпния си акт, петнят името и паметта на един прекрасен човек и тежи на съвестта на този, който го прави.
Искаме да живеем в страна, в която хората да могат спокойно и сигурно да изпълняват професионалните си задължения, както правеше Павлинка, се казва в съобщението.