Служителите на "Напоителни системи", които продължават да живеят на палатков лагер до сградата на президентството, дадоха краен срок до утре, за да получат заплатите си.

В палатковия лагер са категорични, че тази форма на протест е само първата стъпка, с която ще покажат недоволството си, и се заканват, че предстоят по-радикални действия, съобщава БГНЕС.
"Ако днес или утре не ги получим, ще предприемем по-радикални мерки и ще бъдем много повече. Надяваме се да ни бъдат изплатени работни заплати до два дни", добави един от хората, чакащи заработените си и забавени пари от месеци.

Част от недоволните работници в дружеството вече 14-ти ден са на палатков лагер в близост до сградата на президентството.
"Чакаме своите заплати от месец май. Стоим на палатки вече 14 дни и не се знае дали скоро ще получим възнагражденията си", възмущава се един от протестиращите.

"Кой се напои от работните заплати в "Напоителни системи", гласи един от плакатите, залепени върху палатките. Друг лозунг допълва: "Писна ни! Това е първа стъпка".

Припомняме, че протестиращите служители от "Напоителни системи" решиха да последват примера на доскорошните антиправителствени протести, които използваха палатков лагер, за да изразят недоволството си и преди две седмици разпънаха палатки в центъра на София.

Ден преди това стотици работници в дружеството, подкрепени от синдикатите, проведоха протестно шествие в столицата, за да поискат 19-те милиона лева, които държавата им дължи за 2013 г. Те настояха за това изплащането на следващите им заплати да бъде гарантирано, както и дълговете към предприятието да намерят място в актуализацията на бюджета, която към онзи момент служебният кабинет подготвяше.

В крайна сметка правителството отдели 4.5 млн.лв. за "Напоителни системи", с които да бъдат покрити заплатите на служителите за месец август.