Във връзка със спирането на подаването на газ и намаляване на топлодаването от топлофикационното дружество, изпълнителният директор на „Пирогов" Димитър Раденовски сформира Кризисен щаб.

В него ще участват и всички старши сестри на отделенията на болницата, както и началниците на всички клиники и отделения.

Целта на Крисизния щаб ще е да проучи възможностите да бъдат закупени бельо, инструменти и консумативи за еднократна употреба.
Това се прави, за да се избегне евентуален срив при стерилизацията на наличните за многократна употреба.

Освен това трябва да се преценят възможностите на стария агрегат на болницата и дали той да се подготви за минаване на алтернативно гориво.

Евентуални затруднения може да се породят от това, че постелното болнично бельо на „Пирогов" се дава за пране в Министерството на държавната администрация, където може да се появи проблем с навременната му обработка.

Във момента в болницата няма проблеми с отоплението. Важните сектори и звена, които се нуждаят от постоянна температура имат достатъчно конфекторни климатици.

„Пирогов" има и подсигурена аварийна система за токоподаване - агрегат, който може да захранва болницата без прекъсване в рамките на 10 дни.