Бил Гейтс смята Стив Джобс за по-добър от него дизайнер. Това разкрива самият съосновател на Microsoft в дълго интервю за американския телевизионен канал CBS, цитирано от PixelMedia.bg.

На въпрос „Какво имаше повече от вас Стив Джобс", то Гейтс отговаря без замисляне - способността да създаде елегантна на вид джаджа. Той добавя, че друго невероятно качество на починалия през октомври 2011 година технологичен гуру е нюхът му към маркетинга.

В интервюто си, Гейтс разкрива един доста любопитен и малко известен детайл. Когато Джобс е бил в най-тежката фаза от заболяването си от рак, то двамата са се срещнали и са провели множество разговори. Нещо, което показва взаимния респект между дългогодишните предводители на Apple и Microsoft.

Гейтс споменава, че Джобс не е бил меланхоличен или сломен, въпреки че е усещал наближаването на края си. Двамата коментирали всякакви различни теми, включително и бавните темпове, в които технологиите навлизат в обучението.

От дълго време, Бил Гейтс се занимава предимно със своята благотворителна организация, която ръководи заедно със съпругата си Мелинда. Още през 2000 година, той сдаде позицията изпълнителен директор на Стив Балмър, с което ограничи сериозно ролята си в Microsoft. През юни 2008-ма беше последният му работен ден в компанията.

Стив Джобс беше полярната противоположност на Гейтс. Той продължи да работи на пълни обороти в Apple, докато не загуби дългогодишната си битка с рака на панкреаса през октомври 2011 година.