Лидерът на ДСБ Иван Костов представи спечелилия вътрешните избори за кмет на София Прошко Прошков и обяви, че партията тръгва на предизборна кампания със силен старт - нови хора, честни лица.

Костов съобщи, че на днешното заседание националното ръководство е дало „зелена светлина" за споразумение за отворени предварителни избори. Остава един нерешен въпрос - кога да се проведат. Позицията на ДСБ е категорична: „След обявяването на секциите до провеждането на изборите трябва да има поне три седмици", заяви Костов и поясни, че хората трябва да научат къде да гласуват.

Настоящият кмет на община „Лозенец" Прошко Прошков благодари за подкрепата, която е получил и заяви, че заедно с довчерашния си конкурент Петър Москов ще бъдат екип и тандем. Нашите знания и умения ще бъдат обединени. Заставаме един зад друг и тръгваме смело напред", заяви Прошков.

Петър Москов изтъкна, че кандидатът на ДСБ е излъчен от 1 500 гласа и поиска другите партии да кажат с колко гласа избират кандидатите.

прошко прошковОт хората зависи определянето на политиката, а не от Бойко Борисов и неговите ножици и тенис ракета", каза Иван Костов и подчерта, че е убеден в успеха на ДСБ на отворените избори.

Прошко Прошков изтъкна, че е в кампания още от 2007г., че е победил ГЕРБ, когато са били в силата си и че през последните 4 години е продължил политиката на действие, базирана на комуникация с хората.

„Всяко следващо състезание ме зарежда двойно", каза още Прошков. „Влизам в кампания със страст, в битка за доверието на хората", посочи Прошков и добави: „Не мога да си позволя да направя кампания, с която да ви облъчвам по телевизията по два пъти на ден, след което да си отивам чисто сам и като куче да гледам мача вкъщи, това не би било в моя стил", подчерта Прошков

Тренировката завърши, отиваме на истинския мач, каза лидерът на столичното ДСБ Атанас Атанасов и изрази надежда, че Прошко Прошков ще стане кандидат на „Синята коалиция". Във вчерашния ден избирателната активност е била около 40%, съобщиха от ДСБ.

За издигнатата кандидатура на Стефан Софиянски, Прошков каза, че човек от миналото не може да бъде пречка пред хората, които отиват в бъдещето.

Припомняме, за определяне на единна кандидатура на „Синята коалиция" Прошков ще спори с кандидата на СДС Владимир Кисьов.