Без ГЕРБ правната парламентарна комисия прие промени в Наказателния кодекс. Текстовете осигуряват защита срещу разпространяване на неверни сведения за банка.

Депутатите приеха, че който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага или да причини вреда другиму, разпространява неверни сведения за финансовото състояние на банка или на финансова институция и от това могат да настъпят значителни вредни последици, ще се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева.
Когато обаче от това му действие са настъпили значителни вредни последици се предвижда затвор от 5 до 10 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.

По предложение на депутата от ДПС Хамид Хамид бе завишена санкцията за длъжностно лице, което е разпространило зловредна информация за банка, в резултат на което може да настъпи значителни вреди - затвор от 5 до 10 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.
Хамид предложи затвор от 7 до 10 години и глоба от 20 000 до 50 000 лева, ако заради зловредните действия на длъжностното лице вече са настъпили вредните последици за банката или финансовата институция.

Депутатът настоя за по-висока санкция заради възможността провинилите се да признаят вина и да искат съкратено съдебно производство, заради което ще избегнат възможността за строго наказание.

Мнозинството „наказа" отсъствието на герберите, неприемайки предложенията им за промени в НК за по-високи наказания за убийците на пътя.
Председателят на правната комисия поясни, че е възможно предложенията на опозицията да бъдат приети в зала, ако има кворум и заседание. ДПС дори щели ги подкрепят, стана ясно от думите на Четин Казак.