Русия спасява Европа с действията си срещу ислямистите в Сирия.

Това заяви Волен Сидеров пред журналисти в кулоарите на Международния парламентарен форум в Москва, съобщиха от прессцентъра на „Атака", позовавайки се на РИА „Новости".

"На практика Русия спасява Европа с действията си срещу ислямистите. Европа е в опасност от днешната имигрантска вълна. Това е голяма опасност и за България, тъй като ние сме малка държава и слабо защитени. Това е мнението на моята партия", каза Волен Сидеров.

Сидеров смята за актуална идеята на Москва за създаване на широка коалиция за борба с терористите в Сирия и Ирак.„Аз ще повдигна този въпрос - за подкрепа на инициативата на Русия за създаване на широка коалиция за борба с тероризма - в българския парламент", добави той.

Припомня се, че президентът на РФ Владимир Путин, в речта си в понеделник на 70-тата сесия на Генералната асамблея на ООН в Ню Йорк, призова международната общност за създаване на широка международна антитерористична коалиция с участието на ислямски страни. Последваха въздушни удари на Русия срещу „Ислямска държава" в Сирия.

Лидерът на атакистите днес участва във форума „Ролята на парламентите за осигуряване на международната сигурност в съвременните условия". Организатори бяха Държавната дума и външното министерство на Русия. Сред участниците бяха председателите на двете камари на руския парламент Сергей Наришкин и Валентина Матвиенко, както и руският външен министър Сергей Лавров.