Само за един ден стана ясно, че възрастни хора са дали на телефонни измамници сумата от 41 500 лв.

Въпреки непрестанното старание на властите, а и на медиите да разпространяват информация, ежедневно се разбира за поредния, който се е хванал на измамата и е предоставил напълно доброволно всички си спестявания.

Най-големият случай е с 20 000 лева, като измамникът е поискал 39 000 евро.

Той се представил за пожарникар и измамил 74-годишна жена в Стара Загора.

Жената получила обаждане на домашния си телефон от мъж, който се представил за пожарникар. Той й съобщил, че племенникът й при пожар получил множество изгаряния по тялото и счупване на крайниците. Телефонният измамник информирал, че за лечението на пострадалия са необходими 39 000 евро. Малко по-късно пред входа на блока, в който живеела, жената предала на непознат мъж 20 000 лева.

При друг случай, възрастна жена е дала 10 000 лева. Жената, която живее във Варна и е на 74 години, е измамена по схемата, че синът й е пострадал при автомобилна катастрофа и се нуждае от голяма сума пари за лечение. Тя предала парите пред дома си на непознат мъж.

Отново в Стара Загора 83-годишна жена предала 6000 лева на непознато момче пред входа на блока, в който живее.

82-годишен бургазлия също е станал поредната жертва на телефонните измамници. Той е подал сигнал в полицията, че на 27-ми март е предал на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес сумата от 3 500 лева.

Живеещия в комплекс "Лазур" мъж е бил подведен по схемата "животоспасяваща операция на близък".

Мним племенник е поискал 2000 лева от възрастна жена в Добрич, за да бъде освободена колетна пратка. Неизвестният мъж се обадил на 77-годишна жителка на областния град и тя повярвала, че разговаря с родственика си. Жената отишла на уговорената среща с "куриер" за колета в районана пощенската станция в жилищния комплекс "Балик", на когото предала събраните само 1000 лева.

Жертва на телефонна измама е станала и 85-годишна жена от Раднево. Тя е
получила обаждане на домашния си телефон от мним професор, който заявил, че внучката й е претърпяла злополука и се нуждае от спешна операция на крака, за която е необходимо да се заплати сумата от 15000 лв. Малко по-късно възрастната жена оставила плик със сумата от 1000 лв. до кош за смет на улицата, на която живее.