Руски войници щурмуват украинска военна база в Симферопол. Един украински войник е убит при атаката, съобщава Интерфакс-Украйна.

Командирът на украинската военна част е заловен, а останалите войници са се барикадирали в сграда в базата.

Чути са изстрели. Около 15 руски войници носят автомати АК-47 и пистолети.

Говорител на украинските военни потвърди, че един войник е убит. Инцидентът е станал при „щурмуване на базата". Окупиралите се войници не искат да предадат оръжията.

Войникът е загинал вследствие на огнестрелна рана във врата. Има информация и за други ранени.

Говорителят на военното министерство на Украйна Владислав Селезньов е казал, че убитият украински войник е бил наряд в парк извън базата.

Той също така е подчертал, че всички украински войници във военната база в Симферопол са арестувани. Техните лични документи и пари са конфискувани. Изведени са отвън и са строени в линия, оръжията им са отнети, добави говорителят, цитиран от „Украинска правда".

Русия пък излезе със своя версия. Според Москва бойци от самоотбраната на Крим са били простреляни от снайперист. Един от тях е убит.

Стана ясно, че украински и руски военни командири ще проведат разговори в 18 часа българско време. Те ще обсъдят сегашната ситуация и вземане на мерки за предотвратяване на ескалация в Крим.