Ако внесената в Съвета за сигурност на ООН арабско-палестинска проекторезолюция за край на окупацията не бъде приета, ще бъдем принудени да предприемем необходимите политически и правни решения. Това заяви палестинският президент Махмуд Абас, цитиран от алжирската информационна служба . Абас е на държавно посещение в Алжир.

Решени сме да защитим правата на народа ни, включително правото на завръщане на бежанците и освобождаването на всички палестински затворници от Израел. Ние няма да се поддадем на израелската хегемония и потисничество, категоричен е още Абас.

В крайна сметка Палестина ще си върне независимостта и ще се наложи като независима държава със столица Йерусалим , уверен е президентът.

По думите му, каузата на Палестина е ключът към мира, но и към войната в Близкия Изток.

В случай на провал на резолюцията, ние повече няма да преговаряме с израелското правителство, което след това ще понесе отговорността си на окупатор, категоричен беше още Махмуд Абас.

Припомняме, че миналата седмица Палестина внесе проекторезолюция , в която се предлага израелската окупация да приключи в рамките на две години. Въпреки това има опасност документът да не бъде гласуван, заради опитите на САЩ да убеди двете държави да преговарят директно една с друга.