Два опита за нелегален внос на анаболни стероиди и на медикаменти за полова мощ пресякоха на МП „Капитан Андреево", съобщиха от Агенция „Митници".

Контрабандните анаболни стероиди са открити от митническите служители във влизащ в страната лек автомобил с българска регистрация. Автомобилът „Мерцедес" е селектиран за щателна митническа проверка. Между седалките са открити, увити в найлонови пакети, 2000 таблетки  „Анаполон"  и  410 ампули  „Примоболан депо".

Таблетките и ампулите се оказали собственост на пътуващата в колата 43-годишна българска гражданка. Откритите от митническите служители анаболните стероиди служат за натрупване на тегло и бърз растеж на мускулна маса и са опасни, ако се приемат без предписание и наблюдение от специалист. „Примоболан Депо" е най-честият заместител на нандролон „Анаполон" е сочен като най-силният орален анаболен стероид. Той е много токсичен за черния дроб.

При друг случай митническите инспектори са открили медикаменти за полова мощ. Товарен камион MAN с турска регистрация, пътуващ от Турция за Франция и управляван от турски гражданин, пристига на пункта и представя редовни документи за превозваната

При щателна митническа проверка се установява, че между шофьорската кабина и двигателя са укрити четири найлонови чанти, пълни с медикаменти за полова мощ. В чантите са открити 1700 таблетки „Синденафил" и 119 сашета „Камагра", както и 180 кутии цигари без акцизен бандерол.

На нарушителите в двата случая са съставени актове по Закона за митниците, а медикаментите са задържани.