Тази нощ авиацията на Военно-космическите сили на Русия е извършила 22 бойни полета и е унищожила 27 обекта на терористите от „Ислямска държава" на територията на Сирия.

Това съобщи пред журналисти официалният представител на военното министерство на Русия генерал-майор Игор Конашенко, цитиран от Интерфакс.

Самолетите са атакували укрепления на терористите в провинция Хомс и напълно са разрушили фортификационни съоръжения, използвайки бункерни бомби.

Бомбардировачи Су-25 и Су-34 атакуваха 8 укрепления на терористите в провинция Хомс. В резултат на атаките напълно са разрушени фортификационни съоръжения на терористите, уточни руският военен.

По думите му щурмоваци Су-25 и Су-34 са нанесли удари по 11 тренировъчни лагера на „Ислямска държава" в провинция Хама и Рака. Той добави, че при атаките е унищожена инфраструктура за подготовка на терористи.

Руското военно министерство е готово да обсъди със западните си партньори всякакви конструктивни предложения за борба срещу „Ислямска държава", заяви Конашенко.