Прокуратурата коригира обвинението срещу бившия председател на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов, като обвиненията от 4 са намалени на 3.

Самият Пенгезов обясни, че две от обвиненията са обединени като продължаващо престъпление.

Преди корекцията на обвиненията от днес, Веселин Пенгезов бе привлечен като обвиняем по четири текста от Наказателния кодекс. По три от тях бе посочен като помагач на полк. Петър Петков заради проекти по ОПАК. Четвъртото обвинение на Пенгезов е за военно длъжностно престъпление, отново свързано с проекта.

Бившият председател на САС посочи, че се надява главният прокурор да си спази обещанието "да го зарадва с обвинителен акт до 30 декември". "Вярно, че не спомена коя година, но досъдебното производство по това дело скоро ще навърши юбилей - ще стане на 5 годинки и трябва торта, трябват свещички - дано си спази обещанието."

В коментара си бившият председател на САС определи като шантаж привличането на съдията от Военно-апелативния съд полк. Владимир Димитров, съобщава БГНЕС.

За обвиненията, които бяха повдигнати на зам.-председателя на Военно-апелативния съд полк. Владимир Димитров, Пенгезов каза: "Вижте, те дълго време го мъчеха да каже нещо срещу нас. Той нищо не каза и накрая го привлякоха". Според Пенгезов Димитров е бил притискан.

Бившият ръководител на САС определи самия прокурор като "много странен човек", освен това е и цивилен прокурор, който продължава да се занимава с дело, което е във военна прокуратура.