Не се събират приходите в бюджета, алармираха депутати от левицата. Те изразиха възмущение, че не са могли да поставят въпросите си пред министъра на финансите Симеон Дянков.

Корнелия Нинова коментира, че настоява за обяснение защо при заложени в бюджета за февруари 345 милиона лева приходи са събрани 278 милиона.

Тя подчерта, че несъбраните 60 милиона лева представляват достатъчна сума за издръжката на болниците, които ще се закриват.

Нинова изтъкна, че контрабандата е достигнала 50% и отбеляза, че от БСП очакват отговор от финансовия министър защо обещанията му тя да се намали на 5% не се реализират. Дали очилата на Брад Пит му пречат и 50% ги вижда като 5%, попита Нинова.

Тя отбеляза, че само от контрабанда на цигари, която е над 50%, се губят 800 милиона лева за бюджета. В момента, когато има остра нужда от пари; когато бизнесът е подложен на рекет с 10 процентната отстъпка; когато на бизнеса се дължат точно 800 милиона за ДДС - тази сума остава в ръцете на контрабандисти и престъпници, заяви Нинова.

Твърдим, че Дянков се провали във финансовата политика и колкото по-дълго стои на поста, толкова по-голяма е отговорността на Бойко Борисов, защото в крайна сметка той е отговорен за финансовото състояние на държавата, категорична бе Корнелия Нинова.