Лидерът на социалистите във Франция Жан-Кристоф Камбаделис обвини ръководството на Великобритания в лицемерие по въпроса за въвеждане на нови санкции на Русия, включително ембарго за доставки на оръжие, пише изданието Financial Times.

Няколко страни в ЕС, включително Франция, са крайно недоволни от изявленията на премиера на Великобритания Дейвид Камерън, който призовава за въвеждане на нови санкции на Москва, тъй като самите британци са доста лоялни към руските граждани във Великобритания и особено в Лондон, отбелязва изданието.

Това е фалшиво обсъждане, което води до лицемерие, заяви лидерът на управляващата партия на Франция Камбаделис. По-рано френският външен министър Лоран Фабиюс обяви, че Лондон първо трябва да започне със себе си.

Камерън остро разкритикува френските власти за продажбата на хеликоптероносачи „Мистрал" на Русия, а в същото време Великобритания продължава да доставя различни оръжия на Москва.

Авторитетно издание пише още, че ролята на руските активи във Великобритания, а особено в Лондонското сити, е огромна. Руските олигарси са една от най-влиятелните групи по отношение закупуването на имущество в Лондон.

Междувременно ИТАР-ТАСС съобщава, позовавайки се на представител на британското министерство на търговията, че Великобритания продължава да доставя продукция с военно предназначение за Русия, включително компоненти за ракети.

Източникът подчерта, че има 250 лиценза за доставки на военно оборудване за Русия.
По думите му през 2013 година британският експорт за Русия съставлява 225 милиона долара - два пъти по-висока от 2012 година.

Кралството доставя компоненти за ракети, бойни самолети, електроника и други.

Миналата пролет правителството прекрати 34 лиценза за износ.