Парламентарният шеф Цачева бе принудена да даде 10 минути почивка, с което спаси пленарна зала от меле, предизвикано от изявленията на представители на "Атака" и Патриотичния фронт.

Диалогът, приключил с обявяването на Сидеров за „перхидролено човече", за малко да премине в сбиване, след като цялата ПГ на "Атака" тръгна заплашително към парламентарната трибуна, където бе човек на ПФ.

Светкавична реакция на квесторите и Цачева осуетиха задаващият се кютек да бъде показан пряко по БНТ.

В началото скрит замисъл в по-продължителната почивка на депутатите заподозря лидерът на „Атака" Волен Сидеров. Той обвини от парламентарната трибуна финансовия министър Владислав Горанов заради това, че със своето „45-минутно трогателно слово" е искал да убие времето на дебата до почивката, а след това пленарната зала да оредее. „Защо се разрежда залата, за да стане удобно гласуването на дълга ли", запита атакист номер 1.

Именно заради тези си съмнения Сидеров поиска поименна проверка на кворума в залата, но парламентарната шефка Цецка Цачева му обясни, че такава проверка ще направи непосредствено преди гласуването на дълга.

Сидеров взе отново думата и остро коментира предходното изявление на Валери Симеонов от ПФ, като националист номер едно Волен Сидеров гарантира, че ПГ на Атака ще гласува против този тежък военен дълг. Ясно е, че сделка има, как ПФ ще пуснат кокала така лесно и ще пуснат властта, която постигнаха с толкова измами, скастри той колегите си. Вие ни водите към нов Ньойски договор и за това ще отговаряте един ден, закани се той на управляващите.

Водачът на патриотите Валери Симеонов не можа да остане безмълвен към тези обиди и обяви, че е шокиран от поведението на Сидеров. Каква е тая метаморфоза - идейният политик от 2005 г. говори за кокали, сделки, далавери - не мога да ви позная, това ли е вашето мислене, запита той колегата си.

Патриотът стигна по-далеч в изказването си и обяви протестиращите пред парламента симпатизанти на Атака за лумпени, като сравни косвено двете депутатки от Атака Калина Балабанова и Миглена Александрова с проститутки.

Според Сидеров пък метаморфозата на Симеонов е далеч по-забележима - той бил тръгнал от разпространител на гей порно и провинциален олигарх и стигнал до изпечен парламентарист. Сидеров разказа и как Симеонов бил издигнат преди години от Атака за общински съветник в Бургас и веднага „си купил едно парцелче".

След това именно на трибуната излезе Валентин Касабов от ПФ, чиято реплика за „перхидроленото човече" взриви атакистите.

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров обясни в кулоарите на парламента, че за обидите с Патриотичния фронт, прекъснали заседанието, главен виновник е депутатът Валентин Касабов, тъй като бил „мъртво пиян".

Сидеров се ядоса и на парламентарната шефка Цецка Цачева, че е оставил Касабов да говори от парламентарната трибуна пиян.

Обиди към никого не съм отправял", се защити от своя страна лидерът на „Атака" и прехвърли „топката" отново към ПФ с твърдението, че те са тези, които обиждат.