Докато светът "затяга коланите" на тема сигурност, в пловдивското летище са уволнени 30 служители, които отговарят за сигурността. "Миналата седмица е бил върнат карго полет, тъй като не е имало специалисти по сигурността за обработка на товара".

Това заяви на пресконференция народният представител от БСП Георги Търновалийски, предаде "Марица". 12 души са напуснали доброволно, принудени от условията на труд и психологически натиск. Според депутата аеропортът се води към фалит.

"Ако летището не работи, няма да има възможност да плаща задълженията си, които са около 500 000 лева. Транспортният министър Ивайло Московски вече обяви, че се подготвя концесия на аеропорта, но ние ще продължим да питаме какво се случва с концесията и кой има за цел летището да спре да функционира", зарече се Търновалйиски.

Той попита областния управител Здравко Димитров какви мерки ще предприеме за аеропора. Според народния представител има риск да бъде отнет лицензът на летището, защото няма да отговаря на изискванията за сигурност.