„България без цензура" (ББЦ) издигна Йордан Лечков за кмет на Сливен, съобщават от партията. Партийният лидер Николай Бареков обясни решението с думите, че държавата има нужда от промяна, от различен модел на управление, а Лечков е такъв модел.

Бареков е категоричен, че т. нар. статукво продължава с пълна сила да управлява страната по един и същи сценарий. Трите основни партии само се сменяли. Сега Сливен се управлява от БСП, държавата от ГЕРБ и ДПС, но нищо не се е променило. Нужно е ново лице, коментира лидерът на ББЦ.

„Трябва да се спре това, което се случва в момента, тези коалиции в София, ГЕРБ и ДПС, които унищожиха партии - реформатори и т.н. и ги превърнаха в парцал, който прикрива срамните истории в държавата", категоричен е Николай Бареков.

Той смята, че българският избирател е поумнял и ще го покаже на вота наесен, а именно, че старият модел на управление трябва да се разбие и да се заложи нов.

„Който извади повече пари, той ще управлява. Който има повече кметове, министри и съветници, вечно ще е на власт. Навсякъде ГЕРБ и ДПС играят заедно. В Нова Загора вече са заедно официално за вота, в Сливен по информация на нашата структура, също се готвят заедно да отидат на втори тур", коментира той.

Припомняме, вчера стана ясно, че ДПС ще подкрепи кандидата за кмет на Нова Загора, издигнат от ГЕРБ, Николай Грозев.

Николай Бареков подчерта, че по време на мандата на Лечков, Сливен е бил от първите общини в страната, които спечелили и реализирали големи европейски проекти. През 2011 г. е загубил изборите заради феномена „Костинброд". Бареков никога нямало да се откаже от това, което е правил и казал за Костинбродската афера. „Много избори бяха фалшифицирани по места, някъде се възползва ГЕРБ, на други - БСП и ДПС. Например в Пловдив г-н Тотев спечели съвсем изненадващо, а в Сливен - ген. Милев", допълни той.

Листата на Лечков била много силна. В нея имало действащи съветници, имало хора от ГЕРБ, щяло да има представители на ББЦ и на други партии.

„Подкрепям Лечков, защото той го може. Стиска му да разрита цялото това статукво, показал е, че може да рита на много терени", посочи от своя страна кандидатът за кмет на София Мария Календерска. Както знаят и германците, Лечков умее да играе с глава, допълни Бареков.

От своя страна кандидатът за нов кметски мандат Йордан Лечков коментира, че се целят в 15 места в Общинския съвет и за победа още на първи тур. Той смята, че всеки допуска грешки. „Бях независим, но дадох си авторитета на една партия, която сега управлява, като очаквах това да се върне като помощ за града. Не се получи, загубих и много в личен план", обясни той. Лечков е категоричен, че в обществен план не е взимал грешни решения. Срещу него имало политикоикономическа атака.